فایل pdf چیست ؟
فایل PDF در واقع فایلهایی با پسوند pdf هستند که بیشتر برای پرینت و مطالعه متن و تصویر مورد استفاده قرار میگیرد که البته امروزه کمتر کسی را پیدا میکنیم که با فایل pdf کار نکرده باشید یا آن را در دستگاههای هوشمند خود ندیده باشد ، امروز در این پست به شما خواهیم گفت که اصلا pdf چیست ؟ و چه ویژگیهایی دارد و اصلا چه شد که پی دی اف ساخته شد ، جدا از امکان همکاری در فروش فایل PDF میتوانید انواع فایل های خود از جمله فایل پی دی اف را در کتافایل چاپ کنید و نسخه کاغذی آن را درب منزل دریافت کنید :
خب سراغ اصل مطلب ، PDF خلاصه شده عبارت Portable Document Format به معنی “قالب سند قابل حمل” میباشد پی دی اف نوعی قالب پرونده است که توسط شرکت ادوبی سازنده نرم افزار قدرتمند فتوشاپ تولید و انتشار یافته است.
هدف از ساخت PDF «نمایش» سندها (که شامل قالب دهی متن، و تصویر اند) به شیوهای F,N که «مستقل» از نرمافزار کاربردی، سختافزار و سیستمعامل (OS) باشد ، یا به عبارت بهتر به سادهترین روش ممکن بتوان فایلهای متنی دارای تصویر را نمایش داد به گونهای که همانند آفیس ورد به هم نریزد. همانطور که اشاره شد هدف از ساخت این فرمت فایل داکیومنت رفع نقص و مشکلات بهم ریختن در سیستمهای مختلف برای فایلیهای ایجاد شده توسط آفیس ورد Doc بود اگر میخواهید با فایل ورد آشنا شوید مقاله زیر را بخوانید :
اگر قصد فروش فایل PDF را دارید همین الان در کتافایل ثبت نام کنید و فایل خود را به فروش برسانید.
تاریخچه و دلالیل ساخت pdf
در سیستم یا PC شما همراه با نصب ویندوز یا نرمافزارهایی مثل مجموعه مایکروسافت آفیس تعدادی فونت نصب میگردد. حالا اگر بخواهید متنی تایپ کنید و بخواهید آن متن را در سیستمی که فاقد آن فونت است اجرا کنید به مشکل خواهید خورد و ممکن است آن فونت را اصلا پیدا نکنید یا نسخههایی دیگر از آن را بیابید که تفاوت ظاهری داشته باشند و در نتیجه تمام متون شما بهمریخته خواهد شد ، در واقع این موضوع باعث ساخت PDF شد ، ویژگی اصلی پیدیاف نیاز نداشتن به فونت است و در تمام حالات ساختار خود را حفظ خواهد کرد .
تقریبا میتوان گفت PDF یک سند است که نه به صورت کامل از جنس متن است و نه از جنس تصویر بلکه بین این دو قرار میگیرد و از هر نوع فایل متن و تصویر ویژگیهایی را به ارث برده است.
Portable Document Format یا به اختصار PDF توسط کمپانی بزرگ ادوبی در سال ۱۹۹۰ منتشر شد ، ساخت و انتشار این ابزار به ۲ دلیل بود :
- اولین دلیل نیاز نرمافزاری بود تا در پلتفرمها و سیستمعاملهای مختلف مثل ویندوز و غیره توسط نرمافزارهای سادهای اجرا شود که امروز آن را با نام PDF Reader میشناسیم.
- دومین دلیل نیز رفع کردن مشکل به هم ریختگی فونت و ساختار صفحات است که امروز هم در نرم افزار آفیس ورد وجود دارد و حل نشده است اما در PDF این مشکل وجود ندارد.
در واقع محبوبیت پی دی اف به دلیل داشتن این دو ویژگی است.
کاربرد pdf در چیست ؟
پی دی اف از جمله فرمتهای محبوب کتابهای الکترونیک است قابلیت اجرا در گوشی و کامپیوتر را دارد و البته از ویژگیهای خوب این نوع داکیومنت این است که فونتها ، قالب و ساختار در صفحههای مختلف به هم نمیریزد .
با رفتن آموزش به سمت مجازی شدن به ویژه در زمان کرونا وجود و نیاز به شناخت پی دی اف در کشور بیشتر از قبل احساس شد به همین دلیل ما در یک ویدئو آموزش تبدیل دستهای عکس به پی دی اف در اندروید را آموزش داده ایم که میتوانید از لینک زیر به آن دسترسی داشته باشید :
آموزش تبدیل دستهای عکس به پی دی اف در اندروید
یکی از پرکاربردترین استفادههای در پروندههای کتاب الکترونیکی است که به عنوان راهحلی برای نمایش پروندههای متنی و تصویری در یک طرحبندی خاص مشابه متون چاپ شده کتابها به کار میرود. خالق این فرمت محبوب شرکت بزرگ ادوبی میباشد که دارای رتبه بالایی در تولید نرمافزار گرافیکی همانند : فتوشاپ ، ادوبی پریمیر ، افترافکت ، ادوبی کانکت و نرمافزارهای کاربردی بسیار دیگر است . از نرمافزارهای اولیه خواندن پیدیاف میتوان به ادوبی آکروبات اشاره کرد.
همچنین نسخه حرفهای این برنامه تحت عنوان Adobe Acrobat Pro DC در بازار موجود است و با آن میتوان پیدیافها را به صورت حرفهای نیز ویرایش کرد. معمولا از نسخه های پی دی اف برای انتقال فایل بدون آن که تغییری در فایل ایجاد شود استفاده میگردد.
چگونه فایل PDF را پرینت کنیم ؟
مشکلات فایل PDF
به نظر خود من اصلیترین مشکل فایلهای پی دی اف دردسرهای آن برای ویرایش است ، هرچند PDF در تمام دستگاهها بدون تغییر و مشکل و نیز به سادگی اجرا و باز میشود ، اما گاهی نیاز میشود تا ما قسمتی از متن را کپی و یا ویرایش کنیم ، که اغلب با مشکل انجام میشود و به سادگی قابل انجام نیست ! و این مشکل برای زبان فارسی و UTF-8 بیشتر است.
با این وجود ما در پایین دو ابزار آنلاین و آفلاین را که در این زمینه قدرتمندترین هستند را معرفی میکنیم ، آموزش کار با هر دو ابزار داده شده است و میتوانید با استفاده از لینکهای ارائه شده وارد صفحه آموزش شوید.
نرم افزار آفلاین قدرتمند Nitro PDF ویرایشگر فایل PDF
همانطور که گفتیم ویرایش پیدیاف به خصوص برای زبان فارسی کاری بسیار دشوار است که هنوز هم این مشکل حل نشده است اما نرمافزار Nitro نرم افزاری قدرتمند جهت ایجاد و ویرایش انواع فایل های PDF است که به آسانی میتوانید به کمک آن روی فایل خود پسورد بگذارید .
پسورد گذاری برای جلوگیری از بازشدن ، چاپ و ویرایش فایل با اعمال كد گذاری های ۴۰-bit و ۱۲۸-bit كلیدی و یا قابلیت Watermarking آن، جهت حفظ كپی رایت اسناد PDF اشاره نمود از جمله ویژگیهای این ابزار ویرایشگر است.
همچین نرم افزار Nitro PDF قادر است انواع فایل های مختلف از جمله فرمت های Word, Excel, PowerPoint®, Photoshop®, HTML, rich text, BMP, TIFF, GIF, JPEG, JPEG2000, PNG و … را تنها با یك كلیك ساده (با عمل Drap&Drop) به فایل PDF تبدیل كند. با نصب نرم افزار Nitro PDF ، یک Toolbar به بالای محیط كاربری نرم افزار Office ویندوز شما اضافه میشود که کار تبدیل به PDF به سرعت و سادگی هرچه تمام انجام شود ، که از ویژگیهای متمایز کننده این نرمافزار است.
نیترو پیدیاف یكی از بهترین نرم افزارهای كار با فایلهای PDF محسوب میشود ، به همین خاطر به شما توصیه میکنیم اگر خیلی با این فرمت سر و کار دارید حتما از این نرم افزار استفاده کنید ، همچنین یک آموزش ویدئویی کاربردی و کوتاه تهیه شده است که میتوانید آن را در لینک زیر ببینید :
آموزش ویرایش فایل PDF با Nitro PDF
ویرایش فایل PDF به صورت آنلاین و رایگان
اگر دنبال ویرایش فایل پی دی اف هستید و یا میخواهید متن آن را استخراج کنید ، در ابزار آنلاین google docs میتوانید این کار را انجام دهید ، البته علاوه بر PDF میتوانید با تصاویر خود هم این کار را انجام دهید ، هر چند که این کار با چند درصد خطا انجام میشود و ما هم امیدواریم ابزاری مناسب حروف فارسی ساخته شود ، اما تا به اینجا بهترین ابزار همان گوگل داک است ، گاهی هنگام نوشتن مقاله و یا پایان نامه نیاز میشود که ویرایش یا کپی متن از PDF انجام شود که در این مواقع بهترین ابزار گوگل داک میباشد. همچنین اگر میخواهید این آموزش را یاد بگیرید آموزش زیر را ببینید:
چگونه فایل پیدیاف را باز یا اجرا کنیم؟
برای اجرای یک فایل PDF به نرم افزار پیدیافخوان نیاز خواهید داشت که میتوانید از نرم افزار رایگان Acrobat Reader اکربات ریدر استفاده کنید.
چگونه فایل پیدیاف بسازیم؟
هر فایلی که قابل پرینت گرفتن یا چاپ کردن باشد (تصویر ، متن ، اکسل ، ورد ، پاورپوینت و…) را میتوانید به pdf تبدیل کنید . برای ساخت فایل PDF راههای مختلفی وجود دارد که ما در اینجا به چند مورد اشاره خواهیم کرد :
البته ما یک آموزش ویدئویی تبدیل انواع فایل به pdf را داریم که میتوانید به آن مراجعه کنید :
امکان تبدیل هر نوع فایلی که قابل چاپ باشد مانند عکس متن و … به پیدیاف به سادگی قابل انجام است ، این امکان در جدیدترین ورژنهای عرضه شده در آفیس اضافه شده است که به صورت مستقیم بتوانید خروجی pdf تهیه کنید ولی اگر میخواهید فایل دیگری را در محیط دیگری تبدیل به پیدیاف کنید از نرم افزار Acrobat Writer و Nitro pdf یا PDF Creater استفاده کنید .
عمل این نرم افزارها بدین گونه است که دستور پرینت را برای فایل خود در نرم افزار مربوطه صادر کنید سپس در قسمت Printer نرم افزار پیدیاف ساز را انتخاب کنید ، که در لینک آموزش ساخت فایل پیدیاف که در بالا قرار دادیم از همین روش استفاده شده است .
در این نوع نرمافزارها یک پرینتر مجازی ساخته میشود که هنگام ارسال درخواست پرینت میتوانید نام آن نرمافزار تبدیل به pdf را مشاهده کنید و پس از انتخاب آن عنوان و مسیری را که قصد دارید فایل پیدیاف را ثبت کنید سوال میکند پس از انجام عملیات فایل پی دی اف روی سیستم شما ایجاد میشود.
امکان جدید اضافه شده در آفیس ۱۲ به بعد
طبق اعلام شرکت بزرگ مایکروسافت ، نسخه جدید آفیس قابلیت ذخیره فایلهای برنامههای دسته آفیس را با پسوند PDF در خود گنجانیده است و و اگر از برنامههای PDF ساز فقط جهت تبدیل اسناد آفیس استفاده میکنید ، دیگر نیازی نیست یکی از این برنامهها را نصب کنید (هرچند نصب نرمافزار در کشورمان بدون هزینه است و بابت استفاده از برنامههای تولید شده هزینهای نمیپردازیم و مثل آب خوردن از نسخه کرک شده استفاده میکنیم ولی نیاز به زحمت بیشتر نیست چون این قابلیت به مجموعه آفیس اضافه گشته است).