کتاب صوتی چیست ؟
کتاب صوتی در واقع ویس یا صدایی است که گوینده هنگام خواندن کتاب ضبط کرده است ، البته هر کسی میتواند کتاب صوتی تولید کند اما ، ارائه یک کتاب صوتی با کیفیت نیازمند تجهیزات پیشرفته و نیمهپیشرفته است ، هرچند که میتوان با لپ تاپ و گوشی موبایل هم صدا ضبط کرد و کتاب صوتی ساخت . همانطور که گفتیم کتاب صوتی در واقع یک فایل mp3 یا هر نوع فرمت فایل صوتی دیگر است که یک نفر آن را ضبط کرده است و شما هم میتوانید گوینده باشید ، اگر میخواهید از صدای خود کسب در آمد کنید میتوانید کتاب صوتی تولید کنید . برای این کار میتوانید از طریق سیستم همکاری در فروش فایل ما اقدام به تولید محتوای صوتی با کیفیت کنید و آن را به فروش برسانید.
تاریخچه به وجود آمدن کتاب صوتی
شاید جالب باشد بدانید که و چگونه ، کِی و چرا کتاب صوتی به وجود آمد ، کتاب گویا اولین بار در ایران و در برای به رفع مشکل و نیاز نابینایان در سال ۱۹۲۹ توسط دکتر جواد شوکولاتخور که خودش نیز نابینا بود ساخته شد و منتشر گشت؛ اتفاقی که به سرعت و به دلیل جذابیت مورد استقبال عموم مردم قرار گرفت و پس از آن تولید کتاب صوتی رونق پیدا کرد ، به خصوص در سالهای اخیر که پلیرهای صوتی در همه جا هستند ، در خودرو ضبط ماشین ، گوشی موبایل ، کامپیوترها و پلیرهای دیگر همه جا در دسترس همه هستند ، کتاب صوتی را همه جا میتوان گوش داد و شنید ، هنگام رانندگی ، زمان استراحت در هنگام کار یا نوشیدن چای یا قهوه ، کتاب صوتی اتلاف وقت را کاهش میدهد.
پس از تولید اولین کتاب صوتی یا گویا در ایران تولید این نوع کتابها به صورت رسمی از سال ۱۹۳۱ میلادی یعنی دو سال بعد کلید خورد ، زمانی که در آمریکا نخستینبار این نوع کتابها برای نابینایان تحت پروژهای به نام «پروژهی کتاب برای افراد نابینا» مطرح شد ، و پس از آن یعنی در ۷۹ سال پیش و در سال ۱۹۳۲ اولین کتاب صوتی تولید و ساخته شد.
پس از گذشت یک سال یعنی سال ۱۹۳۳ جی. پی هارینگتون که در رشته مردمشناسی کار میکرد، شروع به ماجراجویی در آمریکای شمالی کرد تا تاریخ قبایل بومی امریکا را روی دیسکهای آلومینیومی با استفاده از گرامافونی که با برق اتومبیل کار میکرد ضبط کند ، این گونه شد که کتاب سخنگو نزد مردم جلوه بیشتری پیدا کرد ، سنت قصهگویی را که هارینگتون سالها پیش تحقیقاتی دربارهی آن انجام داده بود، زنده میکرد. تا اینکه در سال ۱۹۳۵ کنگره آمریکا تصویب کرد کتابهای سخنگو برای شهروندان نابینا رایگان ارسال شود، پروژهی «کتاب برای نابینایان بزرگسال» بهطور جدی دنبال میشد. ابتدا برخی از کتابهای آموزشی و درسی روی کاست پیاده شد و به دنبال آن کتابهای ادبی، داستان و حکایات ارائه گردید ، البته آنچه که امروز اتفاق افتاده فراتر از کتاب برای نابینایان است ، زیر سبک زندگی و پیشرفت تکنولوژی و زندگی ربات وارانه بشر باعث شده تا زمان بیش از قبل مطرح باشد و اتلاف وقت در این سبک زندگی برای رفت و آمد روزمره بالا باشد از همین رو کتاب صوتی بسیار بین مردم محبوب شده زیرا هم هنگام انجام کارهای دیگر میتوان از آن بهره برد هم جذابیت آن بیشتر شده است و هم نیازی نیست ساعتها چشم به کتاب بدوزیم.
چگونه میتوان از کتاب صوتی کسب در آمد کرد ؟
برای کسب در آمد از طریق فروش کتاب صوتی میتوانید آموزشهای زیر را مشاهده کنید :
اگر میخواهید کتاب صوتی تولید کنید و از آن درآمد داشته باشید مقاله زیر را بخوانید :
کسب در آمد از فروش کتاب صوتی در اینترنت و گوگل
همچنین مقاله زیر نیز میتوانید برایتان مفید باشد
چگونه از همکاری در فروش فایل در آمد داشته باشیم ؟
حالا میخواهیم بگویم که چرا باید کتاب صوتی تولید کنیم :
به گفتهی دیلویت در بازار جهانی کتابهای صوتی امسال نسبت به سال گذشته رشد ۲۵ درصدی را تجربه کرده است ، این یعنی کاربران این کتاب ها و بازار فروش و تولید آن افزایش یافته و این بخاطر مزایا کتاب های صوتی است . این در حالی می باشد که انتظار میرود گسترش صنعت پادکست حتی تا ۳۰ درصد نیز افزایش پیدا کند.
اما این فقط تمام ماجرا نیست
چند روز پیش در خبرگزاری ایسنا هم خواندم که باید راه را برای مطالعه هموار تر کنیم تا کتابخوانی رواج پیدا کند و بهترین روش و کم هزینه ترین آن تولید کتاب صوتی است که از مزایای کتاب گویا محسوب می شود.
با تمام این توضیحیات و تفاسیر و البته با توجه به اینکه بسیاری از مشهورترین پادکستها و کتابهای صوتیِ پرفروش بر موضوعات دنیای واقعی متمرکز شدهاند، واضح است که بسیاری از شنوندگان نهتنها برای سرگرمی که برای آموزش به تولیدات صوتی روی میآورند ، پس شما هم می توانید جز اولین های این صنعت باشید.
چرا به کتاب صوتی گوش کینم ؟
از ویژگیهای محرز کتاب صوتی این است که هر زمان و در هر مکانی میتوان به جای تمرکز کامل برای مطالعه کتابهای نوشتاری و چاپی یا به عبارت کتاب کاغذی ، به کتاب صوتی گوش کنی و همزمان با انجام کارهای دیگر که نیاز است حتما انجام شود ، دانش و اطلاعات خود را نیز افزایش دهید. کتاب صوتی میتواند زمانهای مرده شما مثل مسیرهای رفت و آمد و گذراندن بیهوده وقت در ترافیک شهری یا صفهای انتظار را زنده کند و اتلاف وقت را به حداکثر به رساند.
مزایا و معایب کتاب های صوتی و گویا
کتاب صوتی که با نام کتاب گویا نیز شناخته می شود، همان متن کتاب است که توسط یک یا چند نفر خوانده شده است و به صورت ضبط شده برای استفاده ی دیگران تهیه می شود.
کتاب های گویا برای اولین بار در سال ۱۹۳۲ در آمریکا به طور جدی مطرح شدند و اولین کتاب گویا به طور رسمی به عنوان «پروژه ی کتاب برای افراد نابینا» تهیه شد. در ایران نیز ایده ی اولیه کتاب گویا توسط دکتر علی اصغر آموزگار که خودش نابینا بود مطرح شد.
امروزه کتاب های گویا پدیده ای شناخته شده در سرتاسر جهان هستند و اینگونه کتاب ها در زمینه های مختلف تهیه می شوند، گسترش تکنولوژی در گذشته با ظهور نوار های کاست و بعد از مدتی پخش کننده های صوتی باعث شده است تا استفاده از کتاب های صوتی برای مردم رایج تر شود و ناشران سعی می کنند کتاب های زیادی به این شکل تهیه کنند.
کتاب های صوتی می تواند نسبت به کتاب های کاغذی و فیزیکی مزایا و معایب متعددی داشته باشد، در این مقاله به بررسی برخی از این ها می پردازیم.
کتاب های صوتی از نظر اقتصادی
کتاب های صوتی از نظر اقتصادی و آسیب زدن به محیط زیست نسبت به کتاب های کاغذی برتری دارند، زیرا برای تولید کتاب های صوتی نیاز به کاغذ و دیگر مواد مورد نیاز برای چاپ کتاب نیست و تنها به یک عدد راوی و استودیو نیازمند است.
در گذشته برنامه های رادیویی سعی می کردند با پادکست ها و کتاب های گویا رقابت کنند، اما این کار خیلی بین مخاطبان پرطرفدار نبود زیرا کتاب های گویا و پادکست ها نسبت به برنامه های رادیویی چندین برتری دارند؛ مهم ترین برتری شان این است که بر خلاف برنامه های رادیویی که مخاطبان در انتخاب آن نقشی ندارند، مخاطبین کتاب های صوتی بیشترین انتخاب و قدرت شخصی را در محتوای مورد نظرشان دارند، همچنین امکان جلو و عقب بردن و چندین بار گوش دادن به کتاب های صوتی وجود دارد که این امکان برای برنامه های رادیو ای در دسترس نیست.
انتشار کتاب های الکترونیکی
از برتری های کتاب های صوتی نسبت به کتاب های کاغذی و فایل pdf می توان به هزینه ی کمتر تهیه آن ها اشاره کرد، به علت از بین رفتن هزینه ی چاپ کاغذ و ظهور اپلیکیشن های کتاب خوان نیز باعث شده است تا بتوان کتاب های صوتی را با هزینه های پایین تر تهیه کرد و معمولا ناشران بسیاری از کتاب های الکترونیکی را به صورت رایگان منتشر می کنند و به دلیل هزینه های چاپ امکان انتشار رایگان کتاب های کاغذی موجود نیست.
همانطور که گفته شد استفاده از کتاب های گویا می تواند به محیط زیست نیز کمک کند و با گسترش کتاب های گویا و محتوا های الکترونیکی هر روز از قطع شدن درختان بیشتری جلوگیری می شود و شما می توانید با حمایت از کتاب های صوتی سهمی در محافظت از طبیعت داشته باشید.
کتاب های صوتی نه فضای فیزیکی ای را اشغال می کنند و نه وزنی دارند بلکه شما می توانید هزاران کتاب صوتی را در گوشی هوشمند یا تبلت خود به همراه داشته باشید و اپلیکیشن های کتاب خوان به شما کمک می کنند تا به آسانی بتوانید در کتاب ها نشانه گذاری کنید و یا به جست و جوی مطالب بپردازید و همین موارد باعث می شود تا کتاب های گویا همیشه در هر جا و هر زمانی که اراده کنید همراه شما باشند.
ارائه نسخه جدید برای کتاب گویا و کاغذی
کتاب ها پس از مدتی دستخوش تغییر می شوند و نسخه ی جدید تری از آنها ممکن است منتشر شود و این خود یک مزیت دیگر برای کتاب های صوتی به حساب می آیند، زیرا شما به آسانی می توانید نسخه ی جدید تر را به صورت مجازی دریافت کنید، اما تهیه یک نسخه ی جدید به صورت فیزیکی نیاز به صرف هزینه و خرید مجدد کتاب دارد.
کتاب های صوتی معایبی نیز دارند، مثل: کمبود امکان جست و جو و نبود امکانات نت برداری و محدود شدن به امکانات موجود در اپلیکیشن مورد نظر و همچنین نسب به کتاب های فیزیکی انتشار آن ها مشکل تر است و صد ها مگابایت باید جابجا شود.
اما با احتساب تمام موارد ذکر شده کتاب های کاغذی نیز مزایای خود را دارند، به عنوان مثال خیره شدن به یک صفحه ی نمایش برای طولانی مدت می تواند مشکلات و معضلات زیادی را مثل: آسیب دیدن چشم ها، خستگی ذهن یا سردرد ایجاد کند که مطالعه از روی کاغذ چنین عوارضی ندارد.
تحقیقات مختلفی نیز نشان می دهد که مطالعه ی کتاب های کاغذی بازدهی بیشتری را در یادگیری به همراه دارد، زیرا در هنگام مطالعه ی کتاب های کاغذی تمام حواس و تمرکز شما جمع کتاب فیزیکی است در صورتی که هنگام گوش دادن به کتاب های صوتی تنها حس شنوایی شما درگیر یادگیری است و تمرکز حواس شما پایین تر می آید.
مزیت های کتاب صوتی نسبت به کاغذی
در نهایت یکی از مهم ترین مزیت های کتاب های کاغذی، فیزیکی بودن آن است، بسیاری از افراد حاضر بودن کتاب و حس و حال کتاب کاغذی را به تمام مزیت های کتاب های گویا ترجیه می دهند. خیلی از افراد دوست دارند که کتاب را در دست بگیرند و آن را حس کنند، گذر زمان را روی کتاب هایشان حس کنند و آن را به یادگار داشته باشند و برای خودشان یک کتاب خانه ی شخصی درست کنند.
با استفاده از کتابهای صوتی ما از طبیعت محافظ میکنیم و از کندن و قطع درختان برای تولید کاغذ جلوگیری میشود ، بیایید امسال همگی از طبیعت محافظت کنیم و نگذاریم طبیعت بکر زمین از بین برود .
کتاب های فیزیکی مزیت های دیگری نیز دارند مثل: امکان نت برداری در داخل کتاب، یا حتی امضا و یادگاری نوشتن داخل کتاب، می توان در کتاب کاغذی به سرعت جست و جو کرد و تورق کرد، کتاب کاغذی نیاز به برق و باتری ندارد، کتاب کاغذی حجم دارد و می توان آن را حس کرد، قرض دادن آن به دیگری به نسبت کتاب های الکترونیکی آسان تر است و حق انتشار مولف نیز به دلیل امکان کنترل انتشار فیزیکی راحت تر است.
از معایب کتاب های کاغذی می توان مواردی مختلفی را نیز نام برد، مثل: وزن داشتن و سنگین بودن برخی کتاب ها، محدودیتِ سایز و فونت صفحه، آسان نبودن چاپ کتاب برای همه، هزینه ی چاپ و تکثیر، احتمال منع انتشار و اینکه نمی توان در حین انجام کار های دیگر مثل رانندگی کردن به مطالعه ی آن پرداخت.
تجهیزات مورد نیاز برای تولید کتاب صوتی
ما در پست دیگری به صورت مفصل و کامل به این مبحث پرداختهایم که میتوانید در صفحه زیر آن را مشاهده کنید :
1 نظر
محتوا های دیجیتال مثل کتاب های صوتی خیلی بهترن و مهم ترین مزیتشون هم آسیب کمتر به طبیعته ، لطفا به فکر درختان و طبیعت هم باشید.