پایان نامه تعیین ارزش غذایی کاه منداب عملآوری شده با استفاده از تکنیک کیسههای نایلونی و تولید گاز آزمایشگاهی
آزمايش حاضر بهمنظور تعيين ارزش غذايي كاه منداب عملآوری شده با استفاده از تكنيك كيسههاي نايلوني و تولید گاز آزمایشگاهی اجرا شد. اين تحقيق بر پايه طرح کاملا تصادفی در قالب آزمايش فاكتوريل با استفاده از دو سطح اوره و سه سطح ملاس انجام شد. كيسههاي نايلوني حاوي نمونهها در شكمبه سه راس گوسفند نر توده قزل با متوسط وزن ۵/۲±۵۰ کیلوگرم در ساعتهاي ۲ تا ۹۶ ساعت قرار داده شد و روند توليد گاز با روش توليد گاز آزمايشگاهي تعيين شد. تركيبات شيميايي اندارهگيري شده شامل ماده خشك، پروتيين خام، خاکستر خام، عصاره اتری و دیواره سلولی و لیگنوسلولزی برای تیمارهای آزمایشی بود. با توجه به نتایج بهدست آمده مشخص شد که استفاده از اوره و ملاس در عملآوری کاه منداب تاثیر زیادی در افزایش مقدار تجزیهپذیری ماده خشک دارد بهطوریکه درصد تجزیهپذیری موثر ماده خشک کاه منداب با سرعت عبور ۲ درصد در ساعت از ۳۶/۱۸ درصد به ۲۳/۳۲ درصد رسیده است که تفاوت بین تیمارها معنیدار میباشد بیشترین مقدار مربوط به تیمار حاوی ۴ درصد اوره و ۴ درصد ملاس و کمترین مقدار مربوط به تیمار شاهد میباشد و همچنین در بین تیمارها از لحاظ انرژی قابل متابولیسم و قابلیت هضم ماده آلی تفاوت معنیداری وجود دارد که این مقادیر برای انرژی قابل متابولیسم بین ۸/۱۷۸۰- ۱۲۳۶ کیلوکالری به ازای هر کیلوگرم ماده خشک و برای قابلیت هضم ماده آلی بین ۱۷/۵۲ – ۴۱/۳۵ درصد متغیر بود که بیشترین مقدار مربوط به تیمار حاوی ۴ درصد اوره و ۴ درصد ملاس و کمترین مقدار مربوط به تیمار شاهد میباشد. نتايج تحقيق نشان داد که عملآوری كاه منداب با اوره و ملاس به طور توام تاثیر بهتری در بهبود ارزش غذايي برای دامهای نشخوارکننده دارد.
اطلاعات بیشتر ... | |
---|---|
تعداد صفحات | 152 |
پسوند فایل | doc |
قابلیت ویرایش | ندارد |
فرمت فایل | ورد |