اتوکد چیست ؟
طراحی از گذشتههای دور تا به امروز، جذابیتهای خاص خود را داشته است و با گذر زمان تنها ابزارها بیشتر و پیشرفتهتر شدهاند ، اما هدف ما در این پست این موضوع نیست و ما در این مقاله میخواهیم به شما بگوئیم که اتوکد چیست؟ و به سوالاتی پیرامون همین موضوع صحبت کنیم ، اگر بخواهیم به طور خلاصه اتوکد (autoCAD) را تعریف کنیم : اتوکد یکی از بهترین نرمافزار های نقشهکشی بین طراحان و معماران است. شما با نرم افزار اتوکد می توانید هرگونه نقشه دو بعدی و سه بعدی که می خواهید رسم کنید ، به عبارتی دیگر اتوکد یک برنامه نگارش نرم افزار به کمک کامپیوتر است. برای تعدادی از برنامه های کاربردی مانند ایجاد نقشه برای ساختمان ها ، پل ها و تراشههای رایانه ماننده پردازنده ، مادربرد و … استفاده میگردد. اتوکد یک نرم افزار برای طراحیهای دوبعدی و سه بعدی در کامپیوترهاست. نرم افزاری تجاری است. از سال ۱۹۸۲ این برنامه دسکتاپ بود.
طراحی یکی از هنر هایی است که در جذب مشتری و به کل انسانها نقش به سزایی دارد و از گذشتههای دور تا به امروز، مورد توجه بوده است و با گذر زمان تجهیزات و نرمافزارها و شگردهای مختلفی برای طراحی بوجود آمده است ، در واقع کاری که اتوکد میکند ایجاد نقشه اولیه از آن چیزی است که قرار است در آینده ساخته شود و شکل بگیرد.
ممکن است بعضی از دوستان متوجه تفاوت autoCAD و Autodesk نشوند زیرا این دو اغلب باهم نوشته میشوند ، و در جواب باید بگوئیم که نرم افزار autoCAD توسط کمپانی Autodesk توسعه یافته و طراحی شده است که سازندگان، معماران، مهندسین و دیگر متخصصان را قادر می سازد تا مدل های دو بعدی و سه بعدی ، مدل های مش و جامد را ایجاد کنند . در سال های اخیر تکنولوژی سرعت بیشتر نه ! شتاب بسیار زیادی گرفته است ، تکنلوژی به کمک طراحان در این زمینه آمده است تا بتوانند با کمک گرفتن از این فناوری ها و برنامه هایی که مبتنی بر فناوری های روز طراحی و ساخته شده اند، کار های خود را سریع تر، راحت تر و حرفهایتر ارائه دهند ، که همه اینها باعث راحتی کار برای مهندسین طراح خواهد بود که در حوضههای مختلف طراحی مانند ، طراحی نقشه ساختمان و یا نقشه ساخت یک دستگاه و یا حتی سیمکشی یک کارخانه و خانه کمک خواهد کرد ، اتوکد را میتوان به عنوان یک نرمافزار طراحی به کمک کامپیوتر CAD – Computer-Aided Drafting نامید.
این نرم افزار ها، در قالب برنامه های مختلف گرافیکی کامپیوتری هستند که کارایی آن ها موجب افزایش دو برابری قابلیت های یک طراح در هر حرفه و تخصصی شده است. در این جا می خواهیم یکی از معروف ترین و کاربردی ترین نرم افزار های مورد استفاده در حوزه طراحی، یعنی نرم افزار اتوکد را مورد بررسی قرار دهیم و از کارایی ها و مشخصات این نرم افزار بیش تر بدانیم.
و البته قبل از طراحی به کمک کامپیوتر و این برنامههای طراحی ، ابزارها غیر اتومات بود و ترسیمات به صورت دستی انجام میگشت، به طور مثال : تابلوهای طراحی و مداد، قلم های رنگ آمیزی، خط های موازی و مثلث ها ،کوچکترین ابزارهایی است که اکنون با استفاده از برنامه هایی مانند اتوکد در اختیار شما قرار می گیرد .
خب اگر میخواهید با انواع فایلها و پسوندهای نرمافزارهای مختلف آشنا شوید مقالات زیر بدردتان خواهد خورد :
همچنین نمونه فایل اتوکد زیر ممکن است به کارتان بیاید :
دانلود کادر و تایتل نقشه کشی اتوکد DWG
تاریخچه AutoCAD
از سال ۱۹۸۲ که نسخه اصلی AutoCAD وارد بازار شد به دلیل مجموعه کاملی از ابزارها و ویژگی های ترسیم اتوماتیک، به سادگی به گسترده ترین برنامه CAD در جهان تبدیل شد و همین موضوع یکی از دلایل خوب است که این نرم افزار چقدر قدرتمند است که در زمان کوتاهی به چنین محبوبیتی رسیده است
این نرم افزار برای نخستین بار در سال ۱۹۸۲ توسط شرکت توسعه دهنده نرم افزاری اتودسک منتشر شد. این نسخه در نمایشگاه Comdex که یک نمایشگاه تجارت های کامپیوتری بود به نمایش در آمد. این نسخه در سیستم های کامپیوتری قابل اجرا بود. این نسخه برای اولین بار توسط جان واکر به دنیا معرفی شد ، بعد از انتشار اولین نسخه این برنامه که سازگار با دسکتاپ بود ، نسخه بعدی نرم افزار اتوکد در سال ۱۹۸۳ منتشر گردید . نسخه های متعدد دیگری نیز به تدریج از این برنامه منتشر شد که هر یک قابلیت های جدیدی را در اختیار کاربران قرار می داد ، و در سال ۱۹۸۶ اتوکد به یکی از محبوبترین و کاربردیترین نرمافزارهای گرافیکی کامپیوتری در دنیا تبدیل شد و این آغازی بود که تا به امروز پایان نیافته است و هر روز نیز بر امکانات آن افزوده میشود.
در واقع محبوبیت اتوکد در این است که به شما اجازه می دهد تا آن چیزی که در ذهنتان می گذرد را طراحی کنید و ایده های طراحی مفهومی خود را تغییر دهید، طرح های خود را با استفاده از ابزارهای طراحی سه بعدی بدون محدودیت تغییر دهید .
مزایای استفاده از اتوکد چیست؟
شاید افرادی که در زمینه معماری، مکانیک یا مهندسی با اتوکد کار میکنند و سر و کله میزنند مزایای استفاده از اتوکد را بهتر بدانند – و البته هم خوشحال میشویم در بخش کامنتها نظر و تجربیات خود را برایمان ارسال کنند تا کاربران دیگر هم از این نظرات استفاده کنند – در ادامه مزایای استفاده از اتوکد را به شما خواهیم گفت .
- ابزارهای طراحی و مستند سازی در AutoCAD نه تنها به حداکثر رساندن بهره وری کمک می کند، بلکه باعث می شود سرعت کارهای طراحی و مستند سازی شما افزایش یابد .
- پروژه ها را از طراحی تا اتمام سرعت می بخشد ، در حالی که انجام تمام وظایف محوله به صورت دستی می تواند خسته کننده باشد .
- با استفاده از نرم افزار قدرتمند اتوکد میتوان سطوح ، جامدات و منحنیها را به راحتی ایجاد کرد و با گرفتن خروجی مناسب از مدل های ۳D که در نرم افزار های دیگر طراحی شده ، از جمله : SolidWorks، CATIA ، Pro / ENGINEER ، Rhinoceros، NX و … به طور مستقیم به AutoCAD وارد کرد و به شما این امکان را می دهد که به راحتی نماهای دو بعدی بسازید ، همه اینها از مزایا و قدرتهای اتوکد است.
- فایل ها ی ابر نقاط اشیاء اسکن شده با بیش از ۲ میلیارد نقطه را می توان وارد اتوکد کرد .شما می توانید مدل های سه بعدی طراحی شده در اتوکد را تبدیل به خروجی مناسب کنید و با استفاده از این خروجی ، به کمک پرینتر های سه بعدی ماکت مدل خود را به راحتی بسازید .
- با پشتیبانی از وارد کردن فایل های Autodesk Inventor، AutoCAD به شما این امکان را میدهد که مدلهای Inventor را وارد کنید .به غیر از اینکه رابطه بین فایل های AutoCAD و Inventor برقرار است، بسیاری از ابزارها و ویژگی های دیگر را نیز دارد، که می تواند بهره وری را افزایش دهد . از قبیل : پشتیبانی PDF، تبدیل DWG، کتابخانه متریال ها ، به اشتراک گذاری رسانه های اجتماعی، AutoCAD WS، اتصال به Autodesk ۳۶۰ ، و کاربرد های دیگر .
کاربرد اتوکد در صنایع
اتوکد را میتوان یکی نرمافزارهای پر کاربرد در حوضه طراحی با کامپیوتر دانست که توسط متخصصان در بسیاری از صنایع برای انجام هر کاری از جمله طراحی و ساخت نمایشگاه ها گرفته تا ساخت و ساز یک استادیوم که طراحی پیچیده دارد استفاده میشود ، به عنوان مثال استادیوم ملی برزیل؛ یک استادیوم خورشیدی که بیش از ۷۱،۰۰۰ نفر را در خود جای می دهد و برای میزبانی رویدادهای مهم فوتبال مانند جام کنفدراسیون ها، جام جهانی فیفا و کوپا آمریکا مورد استفاده قرار میگیرد. اما اینها تنها موارد استفاده از اتوکد نیست و اتوکد دارای کاربردهای فراوانی میباشد و حتی توسط صنایع فراتر از زمینه های معماری و مکانیکی مورد استفاده قرار میگیرد.
برخی از امکانات اتوکد
- ترسیمهای معماری
- ترسیم چارتها و دیاگرامها
- محیطهای اتوکد به AutoCAD Classic و ۳D Modeling و Drafting & Annotation تقسیم میشوند پس حالا بهتر میدانید که اتوکد چیست
- ترسیم انواع نمودارها
- ترسیم نقشههای ساختمانی
- طراحی دوبعدی و سه بعدی کامپیوتری
- ترسیم نقشه نگاری
- تولید مستندات هوشمند ، طرح های سه بعدی خود را رندر بگیرید و برای معرفی بهتر از آنها انیمیشن بسازید.
- ترسیمهای صنعتی و مونتاژ قطعات
- تهیه برچسب و آرم گرافیکی
- ترسیمهای دو بعدی و سه بعدی
- ترسیمهای هنری و کارت تبریک
- حتی در برخی موارد تایپ و حروفچینی!
- Autodesk همچنین چندین نوع دیگر از اتوکد را ارائه داده است که به نیازهای خاص هر رشته ای مربوط می شود .
به مثال زیر توجه کنید تا دقیقتر متوجه کاربرد اتوکد شوید :
شرکتها و کمپانیهای سفارش طراحی ممکن است از ابزارهای مدل سازی سه بعدی در AutoCAD برای تبدیل ایدههای خلاقانه به طرح های مفهومی مفصل استفاده نمایند ، به خاطر اینکه میتوانند همان چیزی را که تصور میکنند طراحی کنند و یا مثلا شرکتهای سفارش طراحی درب و پنجره این امکان برایشان فراهم شده تا بتوانند با سازندگان ساختمان قرارداد ببندند و پنجرههایی را که با اتوکد طراحی کردهاند را به صورت یک نمونه کار آماده و قابل ساخت در اختیار سازندگان ساختمان قرار دهند و سازندگان نیز با توجه به طراحی ساختمان ، هر نوع از پنجره ای که می خواهند در طراحی ساختمان استفاده کنند.
یا مثلا :
اما این تنها کاربرد اتوکد در طراحی و منهدسی نیست و شرکتهای طراحی و نورپردازی با استفاده از اتوکد و کمک ۳ds Max برای طراحی و نورپردازی سهبعدی استفاده نمایند و تجسمهایی واقعی و فتورئالستیک برای مشتریان خود فراهم کند.
طراحیهای دقیقتر و حرفهایتر با استفاده از اتوکد
بنابراین، وقتی که این نرمافزار فوقالعاده را یاد بگیرید و کاملا به آن مسلط شوید و آن را بهطور کامل یاد گرفتید، این نرم افزار قدرتمند و محبوب به شما کمک میکند که هر چه سریعتر در مسیر درست و دقیق قرار بگیرید و بتوانید پروژههای حرفهای و دقیقی طراحی کنید ، با یادگیری اتوکد شما حتی میتواند پروژههایی را به صورت فریلنسری و دورکاری انجام دهید و یا حتی برای کسب درآمد از روش حرفهایتری استفاده نمایید و هر روز بیشتر از قبل پیشرفت کنید و درآمد خود را بالا ببرید. پس همانطور که بسیار تاکید کردیم یادگیری و شناخت به نحوه استفاده از این نرم افزار به شما بسیار کمک خواهد کرد که در مسیر درست و حرفهای قرار بگیرید. اگر برای شما جای سوال پیش آمده که چه مدت زمان طول میکشد تا این نرم افزار را فرا بگیرید، میتوان گفت که یادگیری بخش دو بعدی این نرم افزار حدود ۳ تا ۴ هفته زمان می برد و بخش سه بعدی با توجه به پیش زمینه و دانش شما و همینطور رشته تحصیلی و یا تخصصیتان ممکن است بین بازه یک تا سه ماه متغیر باشد ، در آخر اینکه با یادگیری طراحی با اتوکد همواره میتواند پروژههای جدیدی را دریافت کنید ، چون به صورت استخدام در یک شرکت و چه کار به صورت مستقل و یا دورکاری ، همه جوره دست شما برای کار کردن باز خواهد بود.
کسب یک مهارت جدید با یادگیری AutoCAD
کار طراحی با استفاده از نرمافزاری مانند AutoCAD باعث ساخت الگوها و طرحهای ابتدایی مناسب و درخور برای پیاده سازی می شود. با کسب مهارت در نرم افزار اتوکد، شما می توانید بستر مناسبی را برای طراحی پروژه و کسب در آمد از این طریق برای خودتان ایجاد کنید و از این طریق علاوه بر کسب یک مهارت جدید و سودمند، منبعی برای کسب درآمد داشته باشید ، در واقع نرم افزار اتوکد محیطی را برای شما فراهم می آورد که با استفاده از آن بتوانید با دقت بسیار بالا به طراحی نقشه های بسیار زیبا بپردازید و همچنین با استفاده از ویژگی ها و ابزارهای منحصر به فرد موجود در این نرم افزار به طراحی سه بعدی اشیاء و قطعات داخلی بپردازید و برای این منظور در پروژه های خود از افزودنی های متنوع برای ایجاد طرح های زیبا بهرهمند شوید .
طرحهای ساخته شده با نرم افزار اتوکد یکی از بهترین راهها برای بروز استعدادها و توانایی های فردی است، در واقع طراحی با استفاده از اتوکد، یک صنعت و هنر ارزشمند محسوب میشود که زمینه را برای توسعه مهارت های فنی مورد نیاز در زمینه های مهندسی، معماری، طراحی داخلی، تولید و مدیریت پروژه ایجاد میکند.
بررسی رقبای اتوکد در بازار طراحی و نقشهکشی
بیشک پاسخ این سوال «بله» است. یکی از رقیبهای اصلی نرمافزار اتوکد در بازار، نرم افزار میکرواستیشن است . اگر در ویکیپدیا در رابطه با این نرم افزار سرچ کنید که اتوکد چیست حتما میدانید که : برنامه اتوکد (به انگلیسی: AutoCAD) نرمافزاری برای ترسیم و طراحی حرفهای نقشههای مهندسی و صنعتی است و محصول شرکت آمریکایی اتودسک میباشد. جالب اینجاست که کاربران اتوکد امکان استفاده از محیطهای دو و سه بعدی را نیز دارند.
اتوکد؛ یکی از پرکاربردترین و مهمترین نرمافزارهای طراحی
نرم افزار AutoCAD یکی از مهمترین و پرکاربردترین و در واقع میتوان گفت اصلیترین نرم افزارهای طراحی های دوبعدی و سه بعدی و همچنین ترسیم و طراحی فنی و مهندسی میباشد. جالب است که بدانید ، عبارت CAD موجود در نام این نرم افزار مخفف عبارت Computer Aided Design میباشد که به معنی طراحی به کمک نرم افزار است. البته در منابع مختلف دیگر CAD را بهعنوان کلمه اختصاری عبارت Computer Aided Drafting و به معنای ترسیم فنی به کمک نرم افزار نیز معرفی و شناختهاند. به زبان سادهتر و شیواتر میتوانیم بگویم، بهجای اینکه یک شی مربوط به طراحی و یا ترسیم نقشهتان را با خط کش یا بهصورت دستی خیلی سخت بکشید و از دقیق بودن آن تازه مطمئن نباشید، با این نرمافزار فوقالعاده ، پروژهتان را خیلی دقیق و سریع و حرفه ای با استفاده از کامپیوتر ترسیم و طراحی کنید و از پیشرفت تکنولوژی لذت ببرید!
قابلیتهای نرمافزار اتوکد
این نرم افزار قابلیتهای بسیاری دارد که در این بخش به مواردی از آن اشاره خواهیم کرد مانند این قابلیت که بخش Text Command آن به صورت چند خطی میباشد و یا قابلیت بهرهمندی از پسوند اختصاصی DWG، قابلیت حاشیهنویسی در کنار نقشهها و همچنین دارای کیفیت بالا در پردازش و چاپ طراحیها و قابلیت بازیابی فایلهای از دست رفته، قابلیت ترسیم به صورت دو بعدی و سه بعدی، جلوگیری از انجام تغییرات ناخواسته، قابلیت ترسیم به صورت سه بعدی واقعی، ابزار طراحی و ترسیم آزاد در محیط سه بعدی و دو بعدی،قابلیت چرخش ۳۶۰ درجهای نقشههاو در نتیجه موجب انعطافپذیری بالای محیط کاربری و استفاده بسیار آسانتر در این نسخه برای انجام پروژههای حرفه ای و دقیق میشود. علاوه بر این دارای محیط برنامهنویسی پیشرفته برای کاربردهای خاص و قابلیت ترکیب بخش های مربوط به Excel و AutoCad و مدیریت کامل بر روی لایههای نقشهها و انتقال آسان تنظیمات بین کامپیوترهای مختلف که موجب اشتراکگذاری راحتتر طرحها با حداقل حجم و حداکثر کیفیت بین کاربران میشود را داراست.
تمام این ویژگیهای فوقالعاده موجب میشود که این نرم افزار با افزایش انعطافپذیری برای طراحی ها و همچنین هماهنگسازی تنظیمات بین آنها همراه شود و همانطور که قابل مشاهده است، سازگاری و هماهنگی بسیار کاملی را با پردازندههای گرافیکی ایجاد کرده و در نهایت سرعت انجام کارها را بهبود میبخشد. از دیگر قابلیتهای این نرم افزار میتوان به امکان اضافه کردن تصاویر به محیط اتوکد به عنوان بخشی از نقشه اشاره کرد.