دانشگاه پیام نور
شاید شماهم از آن دسته افرادی باشید که قصد تحصیل در دانشگاه پیام نور را داشته باشید اما اطلاعات کافی از آن نداشته باشید و بخواهید مزایا یا معایب این مرکز آموزشی به اصطلاح نیمه دولتی را بدانید و تفاوت آن با دانشگاه های دیگر مانند دانشگاه سراسری و آزاد را بدانید پس با کتافایل همراه باشید .
این مرکز آموزشی زیر نظر وزارت علوم بوده یکی از مجموعه دانشگاه های ایران است که در سال ۱۳۶۷ بر اساس اصولی مثل، آموزش مجازی از راه دور و نیمه حضوری تاسیس شده است. این دانشگاه یک سازمان مرکزی و بسیاری شعبه در سرتاسر کشور دارد و همچنین در بسیاری از رشته ها ورودی می گیرد.
تاریخچه ی دانشگاه پیام نور
دانشگاه پیام نور طی تصمیمات و جلسات شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال ۱۳۶۷ اولین دانشجویان خود را پذیرفت و عملا تاسیس شد. در اولین سالِ پذیرش دانشجو، این دانشگاه در ۵ رشته به جذب دانشجو اقدام کرد که اکثریت آن ها کارمندان دولتی و افراد شاغل بودند و کلاس های دانشگاه فقط پنج شنبه و جمعه تشکیل می شد.
پس از مدتی ساختمان های دولتی و ساختمان های وزارتخانه هایی که بدون استفاده بودند به دانشگاه پیام نور اهدا شدند تا مراکزشان را بتوانند گسترش دهند، در این زمان علاوه بر کارمندان، جوانان نیز می توانستند با شرکت در کنکور سراسری در دانشگاه پیام نور مشغول به تحصیل شوند و این مورد باعث شد که کلاس های دانشگاه در طول هفته نیز برگزار شود، البته شایان ذکر است که در این دوره هنوز هم این دانشگاه از نظر کیفیت تحصیلی ضعیف عمل کرده بود.
بعد از مدتی دیگر، با کمک و بودجه ی دولتی این دانشگاه شروع به گسترش و احداث مراکز جدیدی کرد که بر خلاف گذشته به صورت مدرن تر و استاندارد تر ساخته می شدند و مراکز قدیمی تر که از کیفیت لازم برخوردار نبودند جایگزین شدند. مراکز دیگر که از نظر کیفیت بهتر از دیگر مراکزِ پیام نور بودند نیز با امکانات و وسایل بیشتری مجهز شدند، همچنین مراکز پیام نور در این دوره با وسایل آموزشی پیشرفته تر مثل کتابخانه ها، آزمایشگاه ها و مراکز الکترونیکی نیز تجهیز شدند و به طور کلی از نظر کیفیت این دانشگاه بسیار پیشرفت کرد و تحول عظیمی در این دانشگاه به وجود آمد.
و اینکه میتوانید اطلاعات خوبی درباره دانشگاه فرهنگیان در لینک زیر بدست بیاورید :
مزایا و معایب دانشگاه فرهنگیان
آموزش عالی برای همه
در پایان دهه ی ۸۰ دانشگاه پیام نور تقریبا رشد کمی مراکز خود را متوقف کرده بود و تمام تلاش خودشان را برای رشد کیفی دانشگاه انجام دادند و بسیاری از رشته ها به رشته های مورد پذیرش اضافه شدند. دانشگاه پیام نور که به عنوان بزرگترین دانشگاه دولتی در ایران به شمار می رفت موفق شده بود که شعار خود، یعنی آموزش عالی برای همه را فراهم کند و با اقداماتی مثل جذب هیئت علمی مناسب، تجهیز کردن مراکز آموزشی و حذف مراکز نا کارآمد سعی کردند تا سطح کیفی آموزشی را در دانشگاه ها بالا ببرند. در این دوران بود که شبکهی کتاب های درسی پیام نور به اوج خود رسید و هم اکنون نیز بزرگترین شبکه ی کتب دانشگاهی در کشور را این دانشگاه دارد.
دانشگاه پیام نور یک مرکز بین الملل نیز دارد که در سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری در ۵۸ رشته و گرایش در ۷۶ شهر جهان به دانشجو های ایرانی و غیر ایرانی خدمات ارائه می کنند.
پس از گذشت چند سال و تغییر سیاست های وزیر علوم، دانشگاه پیام نور سیاستی انقباضی را در پیش گرفت و اساسنامه ی این دانشگاه نیز تغییر کرده است به طوری که در سال ۱۳۹۷ پذیرش در بیش از ۲۸ درصد رشته های کارشناسی ارشد این دانشگاه متوقف شده است.
در حال حاضر این دانشگاه، بیش از ۵۰۰ مرکز در سراسر کشور می باشد.
پذیرش در این مرکز آموزشی
دانشگاه پیام نور به دو صورت رسمی و فراگیر به جذب دانشجو می پردازد. دانشجویان رسمی دانشجویانی هستند که از طریق کنکور سراسری و یا بدون کنکور با شرط معدل وارد دانشگاه شدند و داوطلبان مقطع کارشناسی ارشد در مراکز دانشگاه پیام نور می توانند به عنوان دانش پذیر ثبت نام کنند و درس های ترم اول برای شان ارائه می شود و با قبولی در هر ترم می توانند در ترم بعد تحصیل کنند، این گونه از دانشجویان فراگیر به حساب می آیند و در مدرک فارغ التحصیلی شان هم این نام ذکر نمی شود.
مزایا و معایب دانشگاه پیام نور
یکی از مواردی که توسط دانشجویان پیام نور معمولا به آن اشاره می شود، کیفیت پایین خدمات درسی و ارائه ی دروس می باشد که باعث می شود بسیاری از داوطلبان کنکور این دانشگاه را نادیده بگیرند، همچنین منابع درسی و کتاب های این دانشگاه معمولا در بعضی مناطق کمیاب هستند و حتی موجود نیستند، این کتاب ها همچنین دارای مشکلات نگارشی و حتی علمی بسیاری نیز هستند و تدریس غیر اصولی اساتید به دلیل حضور کم در کلاس ها و غیر حضوری یا نیمه حضوری بودن کلاس ها نیز باعث می شود که درس ها، معمولا دانشجو محور باشد همچنین به دلیل بعضی سخت گیری ها احتمال عدم قبولی در دروس دانشگاه بالا می رود و ممکن است دوران تحصیل طولانی تر شود.
در بعضی از رشته های کم طرفدار تر نیز معمولا کتاب های آموزشی بسیار دستخوش تغییر می شوند و ممکن است که در ترم های دیگر حتی منابع درسی عوض شوند و این موضوع برای دانشجویان پیام نور که برای امتحانات به دلیل دانشجو محور بودن درس ها متکی به نمونه سوالات مختلف هستند ممکن است مشکل ساز شود.
اما از مزایای این دانشگاه
اما از مزایای این دانشگاه می توان گفت که بزرگ ترین مزیت آن امکان برگزاری کلاس ها به صورت مجازی و غیر حضوری می باشد که هرچه داوطلبان جوان کنکور سراسری این دانشگاه را به دلیل سطح کیفی نامناسبش برای تحصیل نادیده می گیرند، بلکه کلاس های غیر حضوری و عدم اجبار در حضور در کلاس برای افراد شاغل و پر مشغله، این مرکز آموزش علمی را به گزینه ی خوبی تبدیل شده است.
یکی دیگر از مزایای این دانشگاه امکان صدور معافیت تحصیلی برای آن دسته از دانشجویانی است که مشمول خدمت سربازی می شوند و دانشجویان پیام نور می توانند با رعایت برخی شرایط به تحصیل در دو رشته به صورت همزمان بپردازند.
از دیگر عوامل محبوبیت این دانشگاه بین داوطلبان، شهریه پایین آن نسبت به بقیه دانشگاه ها و در دسترس بودن آن ها در اکثر مناطق کشور است، به طوری که اکثر داوطلبانی که قصد تحصیل در شهر خودشان را دارند می توانند به سادگی شرایط قبولی در دانشگاه پیام نور محل زندگی خودشان را کسب کنند.
به صورت کلی مزایا دانشگاه پیام نور را میتوان این طور بر شمرد :
- غیر حضوری بودن جلسات و کلاسها که برای شاغلین بسیار مناسب است.
- شهریه کم نسبت به دانشگاه آزاد
- معتبر بودن مدرک تحصیلی در وزرات علوم و اکثر ادارات دولتی و خصوصی
- امکان قبولی در امتحانات با توجه به تکراری بودن سوالات از سالهای گذشته و دسترسی آسان به نمونه سوالات
معایب دانشگاه پیام نور :
- مورد تائید نبودن در تقریبا بسیاری از کشورهای دیگر
- غیر حضوری بودن باعث افت کیفیت تدریس در دانشگاه پیام نور شده است.
- همچنین تکراری بودن سوالات موجب شده تا دانشجویان کتابها را مطالعه نکنند و بار علمی دانشجو کاهش یابد.
تفاوت دانشگاه پیام نور با دانشگاه های دیگر مانند آزاد و سراسری
شهریه در این دانشگاه
اولین تفاوت این دانشگاه ها باهم در شهریه آن ها است ، به صورتی که به ترتیب دانشگاه آزاد اسلامی بیشترین شهریه را دارد و در مراکز پردیس خودگران این دانشگاه شهریه ها بسیار بالا است و بیش از دوبرابر در دیگر دانشگاه های آزاد است ، و بعد از آن دانشگاه پیام نور که به صورت تقریبی یک سوم دانشگاه آزاد است و شهریه بسیار مقبولی دارد اما کلاس ها اغلب یا تعداد جلسات پایینی دارند و یا به صورت خودخوان خواهد بود و اما در دانشگاه های سراسری به صورت رایگان تحصیل خواهید کرد ، شهریه در رشته های مختلف می تواند متفاوت باشد و به صورت کلی از ۶۰۰ هزار تا یک میلیون تومان متغیر خواهد بود.
تعداد جلسات کلاس های آموزشی
دومین تفاوت همانطور که گفته شد در تعداد جلسات دانشگاه و خودخوان بودن این دانشگاه است به صورتی که کمتر از دانشگاه های سراسری و آزاد و حتی علمی کاربردی هستند و این باعث کاهش کیفیت در آموزش است که همه ی این ها به دوش دانشجو خواهد بود و اساتید مباحث را به صورت کلی درس می دهند (تجربه من در دانشگاه آزاد و پیام نور).
برگزاری امتحانات و نمونه سوالات
سومین تفاوت در نحوه برگزاری آزمون نهایی و نمره کلاسی است ، در اغلب مراکز آموزشی در صورت حضور دانشجو در کلاس ۶ نمره کلاسی را دریافت خواهید کرد اما در دانشگاه های دیگر به این صورت نخواهد بود و در صورت عدم حضور در کلاس پس از ۳ جلسه درس مربوطه دانشجو حذف خواهد شد و حضور در کلاس نمره ای نخواهد داشت.
امتحانات دانشگاه پیام نور به صورت نهایی و به صورت همزمان در تمام مراکز این دانشگاه برگزار می شود که باعث شده تا نمونه سوالات این دانشگاه در هرم ترم اغلب تکراری باشد به همین دلیل دانشجویان دانشگاه پیام نور اغلب نمونه سوالات را برای آزمون مطالعه می کنند .
اگر دانشجوی پیام نور هستید میتوانید این نمونه سوالات را از لینک زیر دانلود کنید :
دانلود نمونه سوالات دانشگاه پیام نور
امیدوارم مطالب فوق بدردتون خورده باشه و اگه سوال و نظری دارید در بخش کامنت ها درج کنید
4 نظر
برای کسایی که شاغل هستن خوبه هم میتونن مدرک بگیرن هم کار کنن و هم شهریه پایینی داره
بنده با رتبه دو هزار و سیصد انسانی منطقه دو وارد رشته حقوق دانشگاه پیام نور شدم چند عیب بزرگ در این دانشگاه میبینم اولا اعتماد به نفس دانشجویان به اسم پیام نور از دست میرود۲ نمونه سوالات تستی و تکراری ۳ بسیاری از فارغ التحصیلان پیام نور تلفظ صحیح اصطلاحات تخصصی کلمات رو نمیدانند ۵ میانترم ها اکثرا نمرات بالا به دانشجوها میدهند ۶ عدم جذب با مدرک پیام نور در هییت علمی و حق التدریسی ۷عدم جذب در نیروهای مسلح۸ احتمال رد شدن در مصاحبه دکتری۹ برخی از کشور ها هم مدرک پیام نور رو قبول ندارن
برای کسایی که میخوان توی نظام درجه بگیرن مناسبه
بله دوستان دیگه اگه میخوان اطلاعات دیگهای راجب ورود به نظام و نیروی انتظامی بدست بیارن صفحه زیر رو ببینن
راهنمای استخدام در نیروی انتظامی