تست ریون برای چه سنی مناسب است ؟
این سوال که بهترین زمان برای انجام تست هوش ریون چه زمانی است ؟ سوالی است که اغلب در ذهن خانواده ها و کاربران سایت کتافایل وجود دارد .جواب این سوال این است که اصولا ۷ سالگی بهترین زمان برای انجام آزمون هوشی کودکان است و اما برای تست ریون بهترین زمان برای گرفتن آزمون از کودکان از سن ۵ تا ۱۱ سالگی با استفاده از سوالات رنگی ۳۶ تایی است.
حالا اگر قصد گرفتن آزمون هوش برای کوکان زیر ۵ سال را دارید باید از تست هوش های دیگری غیر از تست reven استفاده کنید و خوب است بدانید که از سن ۳ سالگی می توان از کودکان آزمون هوش گرفت.
و طبق نظر برخی کارشناسان تست ریون سیاه و سفید ۶۰ سوالی بزرگسال بین سنین ۱۰ تا ۶۵ سال، بهترین نتیجه تا سن ۱۸ سالگی به شما میدهد ، و طبق نظر برخی دیگر در کتاب روانشناسی شناختی استرنبرگ آمده شده است که ضریب هوشی یا همان IQ کودکان تا قبل از ۴ سالگی توانایی پیش بینی کننده هوشبهر ( IQ ) آنها را در بزرگسالی باشد به این خاطر که تا قبل از ۷ سالگی نمره هوشی یا همان آیکیو خیلی ثابت نمیباشد و اغلب به دلیل تغییرات ساختاری که در مغز اتفاق میافتد میتواند متغیر باشد . برای دانلود تست بزرگسالان و کودکان به لینک زیر بروید :
اگر میخواهید نحوه تصحیح آن را یاد بگیرید به لینک زیر بروید :
سایر مطالعات روانشناسان نشان داده است که عواملی مانند حمایت اجتماعی مادر و رفتار تعاملی میتواند بین سنین ۲ تا ۸ سالگی نقش کلیدی در بیثباتی آزمونهای توانش ذهنی داشته باشد.
با تفاسیری که موجود است میتوان گفت (به نظر بنده) بهترین سن برای انجام تست ریون از ۷ سالگی است تا ضریب اطمینان بیشتری داشته باشد ، هرچند که میتوان از کودکان ۵ ساله در صورتی که مشکلی در روند رشد مغز نداشته باشند این تست را گرفت ، و این یعنی امکان اندازهگیری ضریب هوشی با تست هوش ریون از کودکان قبل از ۷ سالگی امکان پذیر است ولی IQ به دست آمده خیلی نمیتواند راهنمایی بزرگی برای آینده کودک باشد و ممکن است آیکیو بدست آمده اشتباه باشد.
همچنین برای اطلاعات عمومی بیشتر پیشنهاد میکنم ادامه را نیز بخوانید :
ماجرای اولین تست هوش
تست هوش برای اولین بار در دنیا در سال ۱۹۰۸ یعنی حدود ۱۱۳ سال قبل (الان که دارم این مقاله رو مینویسم ۲۰۲۱ هستیم یا اگر بخواهم دقیقتر به شمسی بگم میشه ۱۲۸۷ ) فردی به نام استنفورد بینه از دولت فرانسه بودجه دریافت کرد تا ابزاری بسازد تا با کمک آن بتواند کودکانی را که میتوانستند با سرعت عادی یاد بگیرند از کسانی که دیرآموز بودند و به برنامه آموزشی ویژه نیاز داشتند جدا کند و این بود که اولین تست هوش در دنیا گرفته شد ، البته تست هوش ریون اولین بار در سال ۱۹۳۸ توسط آقای جان سی. ریون در انگلیس ابداع شد .
ماجرای هوش در عصر امروز
جدا از مساله سن درباره تست هوش ریون در عصر که امروز در آن زندگی میکنیم تعریف جدید از هوش بیان شده در تئوریهای جدید هوش، هوش انسان را بهجای دیدن هوش به عنوان یک توانایی کلی واحد، آن را در ابعاد مختلف متمایز میکند. هوارد گاردنر این مدل را در کتاب خود در سال ۱۹۸۳ تحت عنوان نظریه هوش چندگانه ارائه کرد ، سپس گاردنر مطابق نظریه خود و بر اساس هشت معیاری که پیش از این به آن اشاره نمودیم هشت توانایی را که برای برآورده کردن این معیارها را در نظر گرفت.
هشت نوع هوش بر اساس معیارهای یادشده گاردنر عبارتاند از:
- هوش تصویری – فضایی
- هوش کلامی – زبانی
- هوش منطقی – ریاضی
- هوش جسمی – حرکتی (اندامی – جنبشی)
- هوش موسیقیایی (ریتمیک)
- هوش برونفردی
- هوش درونفردی
- هوش طبیعتگرا