اصول نگارش مقالات isi
امروزه اکثر پیشرفت های علمی و اختراعات مدیون تحقیقات و پژوهش های پژوهشگران است و مهم ترین بخش پژوهش و تحقیق به نوعی به اشتراک گذاشتن آن با دیگر پژوهشگران است، زیرا هر چقدر هم که نتیجه ی پژوهش بزرگ باشد، تا به اشتراک گذاشته نشود و دیگران از آن مطلع نشوند و نتوانند از آن استفاده کنند، به پیشرفت علم کمکی نخواهد کرد. همین امر باعث شده است تا تهیه گزارش از پژوهش ها به امری مهم تبدیل شود و موسساتی مثل isi به وجود بیایند تا به اشتراک گذاری این جور مقاله کمکی کرده باشند و درج مقالات دارای اصول نگارش هستند که باید رعایت شود تا بتوانید مقاله خود را در آن انتشار دهید که ما در کتافایل آنها را برای شما آماده کرده ایم.
برای نوشتن مقالاتی در سطح مجله های isi ابتدا باید قواعد و قوانین عمومی نوشتن یک مقاله ی علمی را بدانیم، اگر به دنبال چاپ مقاله خود در مجلات isi هستید یا قصد دارید با چگونگی نوشتن یک مقاله علمی آشنا شوید، این مقاله را از دست ندهید.
Isi یا موسسه ی اطلاعات علمی، یک موسسه ی علمی ای است که در سال ۱۹۶۳ با هدف جمع آوری مقالات سطح بالای علمی و انتشار آن ها بوجود آمد و اکنون زیر نظر موسسه علمی تامسون به فعالیت می پردازند. Isi مقالات را جهت اعتبار سنجی علمی بررسی می کند و لزوما هر مقاله ی سطح بالایی معیار های انتشار در مجلات isi را ممکن است نداشته باشد و مقالاتی که برای انتشار در مجلات isi انتخاب می شوند معمولا مشخصات و ویژگی های مخصوصی دارند.
ویژگی های مهم مقالات isi اصول نگارش مقالات isi
یکی از ویژگی های مهم مقالات isi پژوهش محوری آن هاست، پس اگر شما هم قصد نگارش یک مقاله در سطح استاندارد های isi را دارید حتما باید تحقیق و پژوهش نیز در زمینه ی تخصصی خود انجام داده باشید، شاید بتوان مقالات بدون تحقیق و پژوهش را در مجلات داخلی چاپ کرد، اما چنین مقاله ای شانسی برای حضور در مجلات معتبر بین المللی را نخواهد داشت و بسیاری از مقاله ها هستند که به دلیل رعایت نشدن اصول پژوهش و نگارشی مخصوص بدون آنکه داوری و مطالعه شوند به اصطلاح مستقیما به سطل زباله انداخته می شوند.
یکی از عواملی که در چاپ مقاله در مجلات isi موثر است جدید بودن پژوهش است، در نظر داشته باشید ارزشمندی یک کار پژوهشی به جدید بودن و نو گرایی آن است و اگر تحقیقات شما قبلا در مجلات isi چاپ شده باشند، دیگر مقالات شما شانس انتشار نخواهند داشت پس قبل از شروع نوشتن مقاله از عدم انتشار مقاله در موضوع تحقیقاتتان اطمینان حاصل کنید.
مقالات علمی معمولا با توجه به هدف نهایی و نوع محتوا به دو حالت دسته بندی می شوند که هر کدامشان نیز دو حالت دارند و شما یکی از اولین گام هایی که باید انجام دهید تخصیص کار های پژوهشی خودتان به یکی از هر کدام از این دو دسته است، اگر بخواهیم مقالات را با توجه به هدف نهایی شان دسته بندی کنیم به دو مورد زیر می رسیم:
مقالات بنیادی و مقالات کاربردی
مقالات بنیادی و مقالات کاربردی که در مقاله های کاربردی سعی می شود تا یک مدل یا روش تحقیق جدید مطرح شود و به نوعی به علم چیزی اضافه کند و در مقاله های کاربردی که در آن ها سعی می شود تا با استفاده از علم و مدل های موجود به حل یک مسئله ی مهم بپردازند مانند پایان نامه های دوره ی کارشناسی ارشد معمولا در این دسته قرار می گیرند.
مقالات مروری یا Review Paper
اگر بخواهیم مقالات علمی را با توجه به نوع محتوایشان دسته بندی کنیم، باز هم به دو دسته خواهیم رسید، دسته ی اول، مقالات مروری یا Review Paper هستند که در این نوع مقالات یک موضوع که در زمینه ی آن پژوهش های بسیاری صورت گرفته است انتخاب می شود و سپس در مورد تحقیقات پیشین به نقد و بررسی پرداخته می شود، در نگارش اینگونه مقالات دیگر نیازی نیست تا در مقاله از روش پژوهش خودمان صحبت کنیم، زیرا پژوهش ها توسط دیگران قبلا انجام شده است، اما شایان ذکر است که افرادی می توانند در مورد یک موضوع مقاله ی مروری بنویسند که خودشان در آن زمینه سابقه و تجربه ی پژوهش در آن زمینه را داشته باشند و بر موضوع تحقیق مشرف باشند.
مقالات مروری معمولا به بررسی مواردی مثل اینکه چه بخش هایی از موضوع تحقیق هنوز دست نخورده هستند و نیاز به تحقیقات بیشتر دارند، اکتشافات و یافته های فعلی درباره ی موضوع تحقیق، قسمت هایی که مطالعات صورت گرفته در آن قسمت ناقص است و روند پیشرفت مطالعات در حال حاضر می پردازد.
مقالات پژوهشی یا Research Paper
نوع دوم مقالاتِ این دسته، مقالات پژوهشی یا Research Paper نام دارند، نام دیگر اینگونه مقالات، مقالات تجربی، پژوهشی یا تحقیقی است، در اینگونه مقالات محقق به بیان یافته های تجربی خود در خصوص یک موضوع جدید می پردازد، به طوری که این موضوع قبلا مورد تحقیق و تفحس قرار نگرفته باشد و برای اولین بار توسط نویسنده ی مقاله به بررسی درباره ی این موضوع پرداخته شده باشد و پژوهش های انجام شده برای این مقاله جدید باشند. رساله های دکترا اکثرا از این مقاله ها هستند و مقالات پژوهشی جز مقالات دسته اول isi به شمار می روند، توضیحاتی که درباره ی نوشتن مقاله در اینجا آورده شده است، مربوط به نوشتن یک مقاله پژوهشی است.
ساختار یک مقاله علمی در اصول نگارش مقالات isi
مقالات علمی معمولا سه بخش دارند، مقدمه، بدنه و نتیجه گیری. رعایت این سه بخش و چهارچوب تنظیم مقاله ( فونت، سایز صفحه و …) می تواند به بهبود کیفی مقاله به شدت کمک کند. ما در مقاله زیر به صورت جامع و کامل راجب اهداف پژوهش صحبت کردهایم که بخشی از ساختار یک مقاله علمی و عملی است :
اهداف پژوهش در نگارش پایاننامه و مقاله
انتخاب عنوان مقاله
اولین برخورد مقاله با خواننده عنوان مقاله است، سعی کنید عنوانی مناسب انتخاب کنید که کوتاه باشد و بیشتر از اصطلاحات کلیدی در آن استفاده شود. سعی کنید مطالبی که بیان می کنید ساده، یک دست و جامع باشد، ساده نویسی را به هیچ وجه در نوشتن مقاله فراموش نکنید، زیرا سادگی و روان بودن به جذابیت مقاله می افزاید و از طرفی بیش از حد به ساده نویسی تاکید نکنید زیرا اگر لحن مقاله به حالت عامیانه برسد، دیگر مقاله علمی تلقی نمی شود و تخصصی به حساب نمی آید.
ایجاد یک ایده کلی در هنگام ایجاد مقاله isi
سعی کنید در هنگام نوشتن توضیح مقاله، ابتدا یک ایده ی کلی را مطرح کنید و سپس وارد جزئیات شوید تا خواننده گیج نشود، برای درست نوشتن و رعایت قواعد نگارشی در مقاله خود وقت بزارید و سعی کنید خیلی متن را با جملات بی مربوط پر نکنید، زیرا این جملات خواننده را خسته می کنند، همچنین چند بار توضیحات مقاله را بخوانید و در هنگام مطالعه ی مقاله ی تان، خودتان را سعی کنید جای خواننده بگذارید.
برای مطالعه راحت تر و بهتر از جملات کوتاه ، نمودار و شکل ها استفاده کنید
همچنین تلاش کنید از جملات کوتاه در مقاله استفاده کنید و اگر در هنگام مطالعه ی مقاله تان به جملات طولانی و چند خطی برخورد کردید سعی کنید تا جای ممکن جملات را بشکنید و کوتاه کنید. سعی کنید که همیشه از شکل ها و نمودار ها برای توضیح بهتر یک مطلب استفاده کنید، زیرا شکل ها و نمودار ها گاهی اوقات بهتر از متن ها می تواند یک موضوع را توضیح دهند و همچنین می توانند به بار علمی یک مقاله نیز اضافه کنند.
پس از انتخاب عنوانی مناسب برای مقاله موضوع تحقیق را بعد از آن توضیح دهید و موارد ذکر شده در پاراگراف بالا را نیز سعی کنید که لحاظ کنید. بعد از این مرحله باید روش تحقیق خود را توضیح دهید و مو شکافی کنید، قبل از نوشتن مقاله سعی کنید روش تحقیق مناسبی را در پیش بگیرید، زیرا پایین بودن ارزش و کیفیت روش تحقیق می تواند کیفیت کلی مقاله را نیز پایین بیاورد. سپس بعد از عنوان کردن روش تحقیق، به دست آورد ها و میوه های پژوهش خود بپردازید و سعی کنید در مورد مطالبی بیان کردید کمی بحث کنید و در بخش نتیجه گیری می توانید به توضیح نتایج نهایی تحقیقاتتان بپردازید و سپس در راستای بهبود پژوهشی که انجام دادید به بررسی و ارائه راه حل ها و پیشنهادات مناسب بپردازید، فراموش نکنید در آخر مقاله حتما منابع تحقیق و پژوهش خود را ذکر کنید.
سعی کنید مقاله نویسی و پژوهش خود را در یک زمان بندی معین انجام دهید، زیرا فرایند تحقیقات و نوشتن مقاله ی شما ممکن است حداقل چندین ماه طول بکشد.
نوشتن خلاصه و چکیده در مقالات isi
قبل از اینکه یک مجله ی مناسب را برای انتشار مقاله تان در نظر بگیرید باید یک چکیده از مقاله خودتان آماده کنید. این بخش معمولا سخت ترین بخش نگارش مقاله است زیرا باید تمام مطالبی را که نوشتید مطالعه و بررسی کنید و تمام تلاش خودتان را بکنید تا چکیده ای که می نویسید با ایده ی اولیه مقاله همسو باشد و بتوانید به نوعی تمام مطالبی را که در مقاله ذکر کرده اید جمع بندی کنید.
پس از آماده کردن مقاله و چکیده ی آن باید یک مجله را برای انتشار مقاله تان انتخاب کنید، سعی کنید مجله ای را انتخاب کنید که توسط افراد سر شناس مطالعه می شود، زیرا آن ها هستند که مقاله شما را می خوانند و درباره ی آن اظهار نظر می کنند، همچنین قبل از ارسال مقاله برای مجلات، حتما مقاله را چندین بار بخوانید و از دیگر افراد صاحب تجربه در زمینه ی پژوهش شما بخواهید تا مقاله ی شما را بخوانند و در مورد آن نظر دهند تا اگر ایراد احتمالی ای وجود داشته باشد بتوانید آن را رفع کنید و از نظر کیفی مقاله تان را بهبود بخشید.