بررسی کاربرد جی ای اس در ساماندهی مدارک علوم زمین
چكيده
پيچيدگي، تنوع وحجم انبوه اطلاعات جغرافيايي ازيك سو و تواناييهاي رايانه درعرصه اطلاعات ازسوي ديگر، فلسفه وجودي سيستمهاي اطلاعات جغرافيايي(جيآياس) را تبيين ميكند.
ازآنجاكه بخش عمده اطلاعات علوم زمين موجود در پايگاههاي مركز اطلاعات و مدارك علمي ايران، شامل اطلاعات مكاني وتشريحي است، مناسب ورود به سيستمهاي اطلاعات جغرافيايي ميباشد و ميتوان اين اطلاعات را آماده استفاده در اين سيستمها نمود. پژوهش حاضر با اين ديدگاه و با هدف بررسي كاربرد جيآياس در ساماندهي مدارك علوم زمين موجود در مركز انجام شده است. در راستاي رسيدن به اين هدف، پس ازگردآوري كليه اطلاعات توصيفي و مكاني مورد نياز مرتبط با علوم زمين از پايگاههاي مركز،كار تفكيك،كنترل، دستهبندي وكدگذاري آنها براي ورود به سيستم اطلاعات جغرافيايي انجام شد. به منظور ايجاد پايگاهي از اطلاعات فوق، با مجموعه دادهها، لايههاي اطلاعاتي مربوطه تشكيل شد و به منظور نمايش، تشريح و انجام تحليلهاي لازم بر روي دادهها، مورد استفاده واقع گرديد.
بدين وسيله علاوه بر دسترسي صحيح و سريع به دادههاي مورد نياز در يك حجم وسيع، امكان ارائه و به تصويركشيدن اطلاعات مكاني و موضوعي در قالب نقشه، جدول و نمودار، ويرايش و بهنگام نمودن دادهها ونيز امكان استفاده از دادههاي موجود در جهت اهداف مختلف و براساس نيازهاي گوناگون كاربران فراهم ميگردد. همچنين زمينهاي براي شناساندن و معرفي قابليتها و پتانسيلهاي متعدد و در عين حال، تشخيص خلأهاي مطالعاتي مناطق مختلف جغرافيايي ايجاد خواهد شد. نهايتاً بهمنظور تعميم كاربرد اين سيستم در ارتباط با ديگر اطلاعات موجود در پايگاههاي مركز (كه به نحوي با موقعيت مكاني در ارتباطاند)، مدلي از فرايند انجام اين طرح ارائه شده است.
شامل۲۵صفحه
اطلاعات بیشتر ... | |
---|---|
قابلیت ویرایش | ندارد |