مقدمه :
آب ژاوال در سال ۱۹۵۰ اولين بار در كشور سوئد با آغاز تكنولوژي كلرزن هاي جهان براي گند زدايي آب شرب بكار گرفته شد . سپس آب ژاوال در كشورهاي اروپاي شرقي ، ژاپن و سنگاپور براي آب لوله كشي مورد استفاده قرار گرفت .
در ايران اولين بار آب ژاول را با نام محصول وايتكس توسط دكتر خطيبي به بازار عرضه شد . آب ژاول رايج ترين ماده اي است كه از آن به عنوان سفيد كننده استفاده مي شود . عامل اصلي و شور در آب ژاول عيپوكلريت سديم (nacl) مي باشد ، هيپوكريت سديم تركيبي فوق العاده قوي است كه در حد خيلي كمي از آن (۵درصد را در آب حل مي كنند و با نام هاي مختلف به عنوان سفيد كننده به بازار عرضه مي شود، آب ژاول خاصيت ضد عفوني كنندگي د اشته زيرا يك سفيد كننده كلر دار مي باشد . محلول هيپوكلريت سديم ناپايدار است و در مجاورت نوروگرمايون تا oc تجزيه شد ،اكسيژن آزاد مي كند و نتيجتا از شدت عمل آن كاسته مي شود و به همين دليل بايد در ظرف مات و دور از نور نگهداري شود و لذا بهتر است از محلولهاي تازه آن استفاده شوند زيرا در اثر ماندگي بسيار تجزيه مي شود .
شامل۳۰صفحه
اطلاعات بیشتر ... | |
---|---|
قابلیت ویرایش | ندارد |